×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Önkormányzati beszámoló 2022. június - július

Tájékoztatás a 2022. júniusi és júliusi képviselő-testületi ülések fontosabb döntéseiről

A Képviselő-testület 2022. június 29-én megtartott ülésén a következő döntések születtek:

1. A Dorogi Rendőrkapitányság beszámolója

A Dorogi Rendőrkapitányság 2021. évi tevékenységéről, a település közbiztonsági helyzetéről Dr. Friedrich Gábor r. ezredes, kapitányság vezető számolt be.

2. Dorog és Térsége Szociális Alapellátó Szolgálat 2021. évi beszámolója

Dorog és Térsége Szociális Alapellátó Szolgálattól Simonekné Lampert Mariann számolt be a 2021. évben történt eseményekről.

3. Tokodaltáró Község településrendezési eszközeinek módosításával kapcsolatos döntések

Tokodaltáró Község Önkormányzatának Képviselő-testülete jelenleg két övezet tekintetében módosítja a Helyi Építési Szabályzatot. Az egyik területen autómosó kialakítását tesszük lehetővé, a másik területen, a volt uszoda területén pedig bölcsőde épület építésnek a lehetőségét biztosítjuk. A környezet védelméért felelős közigazgatási szervek véleményeinek figyelembevételével a Képviselő-testület nem tartja szükségesnek a környezeti vizsgálat lefolytatását. Az eljárás során a partnerségi egyeztetést is lezárta a Képviselő-testület.

A település egészére vonatkozó építési szabályzat módosítása is elkezdődött, melynek részleteiről a település honlapján és lakossági fórumon is tájékoztatjuk majd a lakosságot.

4. A közétkeztetés biztosításával kapcsolatos döntés

Tokodaltáró Község Önkormányzata 2022. július 1. és a 2023. december 31. közötti időszakra Heira-Gasztro Kft.-vel kötött közszolgáltatási szerződést a közétkeztetés (bölcsőde, óvoda, iskola) biztosítására. Az ételallergiás étkeztetést a Hungast Zrt. által készített étellel tudjuk biztosítani.

5. Beszámoló az elmúlt időszakban elfogadott határozatok végrehajtásáról

A Képviselő-testülete elfogadta a Képviselő-testület 2022. május 9-ei és május 25-ei ülésén elfogadott határozatok végrehajtásáról szóló beszámolót.

6. Fekvőrendőrök az újtelepi játszótérnél

A Képviselő-testülete két darab sebességcsökkentő küszöböt (fekvőrendőrt), és az erre figyelmeztető táblákat rendelt meg és helyez ki a  Szent István utcában, a játszótér biztonságosabb megközelítése érdekében.

7. Vasút utca közvilágítása

A Képviselő-testület a Vasút utca - Bányász utcától Esztergom-Kertváros felé vezető szakaszon- közvilágításának kiépítésére ajánlatot kér be, Az ajánlat ismeretében dönt a Testület a közvilágítás tervezéséről, a kiépítés megrendeléséről és a finanszírozás módjáról.

8. Csomagautomata telepítése

A Képviselő-testülete támogatja, hogy a Packeta Hungary Kft. csomagautomatát telepítsen Tokodaltáró központjába. Az automata pontos helyszínének meghatározása folyamatban van.

9. Brunszvik Teréz Óvoda-Mini Bölcsőde létszám növelése

Tokodaltáró Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. július 1. napjától kezdődően 1 fő, teljes munkaidős munkavállalói létszámmal megnövelte a Brunszvik Teréz Óvoda-Mini Bölcsöde közalkalmazotti állományát. Az óvodapedagógusi álláshelyre az intézmény kiírta a pályázatot.

A Képviselő-testület döntéseivel kapcsolatban részletes tájékoztatást személyesen a Polgármesteri Hivatalban vagy telefonos (505-635), e-maile (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) elérhetőségeinken is készséggel állunk rendelkezésükre.

A Képviselő-testület 2022. július 18-án megtartott ülésén a következő döntések születtek:

10. Az Orgona utca felújítása és a műszaki ellenőr megbízása

Tokodaltáró Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Tokodaltáró, Orgona utca felújítására – a DE-MA Projekt Kft. által készített egyesített terv alapján- a Csombi Gép-Bau Kft. gazdasági társasággal köt vállalkozói szerződést, 21.853.400 Ft+ ÁFA vállalkozói díjért. A műszaki ellenőri feladatokra a DE-MA Projekt Kft. kapott megbízást.

11. A lakásrendelet módosítása

A Képviselő-testülete módosította az  Önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérbeadásáról szóló rendeletet. A közüzemi díjak emelkedése miatt a bérleti díjban változás nem történt, a rendelet szövegében és a mellékletben történtek apró módosítások, pontosítások, mely a jelenleg fennálló szerződéseket nem érintik.

12. Kültéri sakk vásárlása

A Képviselő-testülete Sebők István képviselő kérésének megfelelően képviselői tiszteletdíjából 319.000 Ft-ot csoportosított át, mely összegből kültéri sakkot vásárol az Önkormányzat.

Tisztelettel:

Petrik József polgármester

Menü

kedvezmenyezetti infoblokk fekvo magyar rgb page 0001 

 

Vármegyejáró filmsorozat
Tokodaltáró
TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

 

Energetikai korszerűsítés Tokodaltárón

Részletekért kattintson az alábbi képre

Mi a teendő veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleset esetén?

kep honlapra

Go to top