×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Pályázati azonosító: TOP-2.1.3-16-KO1-2019-00023

Képtalálat a következőre: „befektetés a jövőbe logó”

Kedvezményezett: Tokodaltáró Község Önkormányzata

Támogatás összege: 85.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt címe: Tokodaltáró település csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.09.30.

Rövid összefoglaló:

Tokodaltáró Község Önkormányzata 85 MFt, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el a település csapadékvíz-elvezetésének fejlesztésére. 

A tervezett fejlesztés Tokodaltáró községi jogállású település belterületén, illetve részben külterületen a belterület védelmében valósul meg. 

A beruházás műszaki tartalma: 

  • - Külterületi nyílt árok, valamint vasúti áteresz rekonstrukciója
  • Új földárok létesítése és meglévő földárok felújítása a Vasút utcában: Az árok a település felső részeiről érkező vizek, valamint az úton összegyűlő vizek elvezetéséért fog felelni a Külterületi árokba, ilyen módon védve mind a vasutat, mind az utat. 
  • - Burkolt árok felújítása Sport utcában: A vizek akadálytalan tovább vezetése érdekében jelen projekt keretében a burkolt árok felújítása valósul meg a Viola utcái
  • - Fedett árok, valamint nyílt árok építése József Attila utca északi oldalán: A projekt keretén belül megvalósul a 10-es út északi oldalán új, fedett árok létesítése a meglévő járda mellett. A fentről érkező vizeket ez az árok fogja fel, majd vezeti tovább a József Attila utca – Dobó Katica utca találkozásánál kialakítandó nyílt árokba, amely végül a vizeket a Bányász utcán meglévő csapadékvíz-elvezető árokba vezeti egy meglévő átereszen keresztül.
  • - Burkolt árok készítése Dobó Katica utcában
  • - Új övárok készítése: A település déli-délkeleti részén fekvő dombokról érkező vizek mérséklése érdekében Tokodaltáró külterületén új övárok kerül létesítésre. Az új övárok egy meglévő övárok szakaszból válik ki és követi a meglévő középfeszültségű vezeték nyomvonalát egészen a 10-es számú főútig. A főút itt keresztezésre kerül egy meglévő, nagy vízszállító képességű meglévő átereszen keresztül. A keresztezést követően az övárok közel párhuzamosan korábbi nyomvonalával, de immár belterületen folytatódik (a meglévő kerítés mellett halad), majd körülbelül 500 m után egy közel 90 fokos iránytöréssel további közel 70 métert követően bekötésre kerül a meglévő vízlevezető árokba.

A fejlesztéssel érintett hossz 1874 m

Menü

 

ASP Pályázat

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

 

Energetikai korszerűsítés Tokodaltárón

Részletekért kattintson az alábbi képre

Go to top