×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Várható időjárás - Január 12-14

Tájékoztatom, miszerint a várható időjárás az ország területén 2017. január 12-14 között az alábbiak szerint alakul várhatóan:

Mediterrán ciklon felhő- és csapadékrendszere határozza meg a hét utolsó napjainak időjárását.

Csapadék:
Péntekre virradóan csapadékhullás kezdődik a Duna vonalában és attól keletre, péntek napközben másutt is várható csapadék. A legnagyobb mennyiség az ország déli, illetve keleti megyéiben valószínű. Szombaton egyre inkább keletre húzódik vissza a csapadékzóna, délután már ott is lassan megszűnik a csapadék.

Halmazállapot:
Az Északi-középhegység tágabb térségében (hozzávetőlegesen a Budapest-Debrecen vonalig) végig a havazás lesz a jellemző. Ezeken a területeken a hóréteg akár a 10 cm-t is meghaladhatja. Budapesten a hó mellett havas eső, eső is lehet, itt inkább 10 cm körüli hóréteg valószínű.
Az Alföld többi részén az ónos esőt eső, majd péntek estefelé havazás váltja. A jelenlegi számítások szerint arrafelé is kialakulhat akár 5-10 cm hóréteg.
Ugyanakkor a Dunántúlon kezdetben eső várható, majd délután válthat havazásra a csapadék. Az Észak-Dunántúlon jelentős hóréteg nincs kilátásban, de a Dél-Dunántúlon szintén elképzelhető 5-10 közötti, néhol azt meghaladó hóréteg.

Szél:
Pénteken a déli szél lesz több helyen erős (40-55 km/h), szombaton pedig északnyugatira fordul a szél, de továbbra is lehetnek erős lökések (40-55 km/h). Hófúvásnak azonban inkább szombaton van nagyobb esélye.

Hőmérséklet:
A hőmérséklet fagypont körül várható, ezért tapadó hóra is számítani kell.

 

Menü

kedvezmenyezetti infoblokk fekvo magyar rgb page 0001 

Mi a teendő veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleset esetén?

kep honlapra

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

 

Energetikai korszerűsítés Tokodaltárón

Részletekért kattintson az alábbi képre

Go to top