×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ - Képviselő-testületi beszámoló - 2023. január 25.

Tokodaltáró Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. január 25-én tartotta idei első rendes ülését, melynek fontosabb döntéseiről nyújtok rövid tájékoztatást.

1. Az Önkormányzat 2023. évi költségvetésének elfogadása

A Képviselő-testület január 25-ei ülésének legfontosabb napirendi pontja az Önkormányzat 2023. évi költségvetésének tárgyalása volt. A költségvetést előzetesen tárgyalta a Pénzügyi, Településfejlesztési és Szociális Bizottság. A jelenlegi nehéz és bizonytalan gazdasági helyzetben legfontosabb feladatunk a település működtetésének biztosítása, intézményeink (bölcsőde, óvoda, egészségügyi ellátás) fenntartása, közterületeink karbantartása és lehetőségeinkhez mérten történő fejlesztése. Az idei évben a következő fejlesztéseket szeretnénk megvalósítani a településen:

Pályázati forrásból (nyertes pályázatok):

1. Óvoda vizesblokkjainak, tálaló konyháinak felújítása, az alsó épület tetőszerkezetének cseréje, új tornaszoba építése (TOP+ pályázat),

2. Csapadékvíz-elvezetés fejlesztése (az engedélyes tervek birtokában tavasszal indítanánk a közbeszerzési eljárást).

Önerőből megvalósítandó projektek:

1. Illyés Gyula utca bekötő szakaszainak térkövezése (Sport utca, Bányász utca),

2. Szegfű utca felújítása (tavalyi évben kezdődött a beruházás, de a kifizetés az idei évi költségvetést terheli),

3. Bányász utcában járda építése a József Attila utcától a Vajaskúti dűlőig (Gárdonyi Géza Általános Iskola bejáratáig),

4. Kazáncsere a Bányász Közösségi Színtérben (a gázárak emelkedése és a megbízhatatlan, korszerűtlen kazánok miatt az energetikai korszerűsítés elengedhetetlen),

5. Tárna utcai parkoló és járda felújítása (az élelmiszerbolttal szemközti terület),

6. Bányász Közösségi Színtér udvarának (főbejárat előtti terület) térkövezése,

7. Közútjaink kátyúzása.

Fenti fejlesztések megvalósítása esetén 27.478.000 Ft céltartalék és 10.000.000 Ft általános tartalék áll még az Önkormányzat rendelkezésére. Ezek az összegek változhatnak, attól függően, hogy ténylegesen mekkora összegbe kerülnek majd a felsorolt beruházások, felújítások.

Bízunk benne, hogy az idei évben is kiírásra kerülnek a Magyar Falu Program keretében a pályázati felhívások, illetve egyéb olyan pályázati lehetőségek, melyek segítséget nyújtanak belterületi utak, járdák felújításához.

Az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről szóló 1/2023.(I.26.) önkormányzati rendelet a www.tokodaltaro.hu oldalon az Önkormányzat/Rendeletek menüpontban tekinthető meg.

2. A 2023. évi rendezvénynaptár elfogadása

A Képviselő-testület elfogadta a 2023. évi rendezvénynaptárat. Az Önkormányzat által szervezett rendezvények, ünnepségek  hamarosan felkerülnek a Bányász Közösségi Színtér facebook oldalára és az Önkormányzat honlapjára.

3. Az óvoda nyári zárvatartása és igazgatási szünet elrendelése a polgármesteri hivatalban

A képviselő-testületek 2023. február 15. napjáig döntenek a fenntartásukban lévő óvodák nyári zárvatartásáról, melyről a szülőket az intézményvezető értesíti. A Képviselő-testület döntése szerint – az intézményvezető kérésének megfelelően - a Brunszvik Teréz Óvoda – Mini Bölcsőde a nyári karbantartási feladatok ellátása érdekében 2023. július 24-től 2023. augusztus 11. napjáig zárva tart.

A polgármesteri hivatalban az igazgatási szünet – telefonos ügyelet fenntartása mellett - a következők szerint alakul:

2023. július 24. – július 28. (nyári igazgatási szünet)

2023. augusztus 16. – augusztus 18. (Szent István király és az államalapítás ünnepe előtti időszak)

2023. december 20. – 2024. január 2. (karácsonyi, újévi ünnepek).

4. A Szervezeti és Működési Szabályzat módosítása

A Képviselő-testület módosította, működési gyakorlatához és magasabb szintű jogszabályok rendelkezéseihez igazította a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2015.(III.23.) önkormányzati rendeletet. A rendelet a www.tokodaltaro.hu oldalon az Önkormányzat/Rendeletek menüpontban tekinthető meg.

5. A Bányász Közösségi Színtér korszerűtlen gázkazánjainak cseréje

A Képviselő-testület folytatja a Bányász Közösségi Színtér épületének energetikai korszerűsítését. A nyílászárók cseréjét követően az idei évben energiatakarékos, kondenzációs gázkazánok beszerelését rendelte meg a PJB Kft.-től (2534 Tát, Béke tér 8.) 4.732.284 Ft+ÁFA összegért.

6. Képviselői tiszteletdíj felajánlása

Sebők István önkormányzati képviselő, a fel nem vett tiszteletdíjának terhére 90.000 Ft átcsoportosítását kérte, mellyel a Tokodaltárói Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulóinak budapesti színházlátogatásának utaztatási költségét támogatja.


A Képviselő-testület határozataival, rendeleteivel kapcsolatban részletes tájékoztatást a Polgármesteri Hivatalban nyújtunk A Képviselő-testület valamennyi döntését a www.tokodaltaro.hu oldalon az Önkormányzat/Rendeletek és Határozatok menüpont alatt olvashatják.

Petrik József

Menü

kedvezmenyezetti infoblokk fekvo magyar rgb page 0001 

 

Vármegyejáró filmsorozat
Tokodaltáró
TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

 

Energetikai korszerűsítés Tokodaltárón

Részletekért kattintson az alábbi képre

Mi a teendő veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleset esetén?

kep honlapra

Go to top