×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

ÖNKORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÓ - Képviselő-testületi beszámoló 2023. február 22.

Tokodaltáró Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. február 22-én tartotta soron következő rendes ülését, melynek fontosabb döntéseiről nyújtok rövid tájékoztatást.

1. Döntés a helyi civil szervezetek 2022. évi támogatásának felhasználásáról és a 2023. évi támogatásokról

A település civil szervezetei elszámoltak a tavalyi évben nyújtott önkormányzati támogatásokkal. A Képviselő-testület valamennyi szervezet beszámolóját elfogadta. A Tokodaltárói Gárdonyis Gyermekekért Alapítvány és a Tokodaltárói Bányász Atlétikai Klub kérte, hogy a 2022. évi támogatás egy részét 2023-ban használhassa fel, mellyel 2024. január 31-ig elszámolnak. A Képviselő-testület ezeket a kéréseket támogatta.

A Képviselő-testület az idei évben a következő támogatásokról döntött:

1. A Brunszvik Teréz Óvoda – Mini Bölcsőde alapítványának az „Ép Testben Ép Lélek” Alapítványnak 200.000 Ft,

2. A Gárdonyi Géza Általános Iskola alapítványának a Tokodaltárói Gárdonyis Gyemekekért Alapítványnak 200.000 Ft,

3. A Tokodaltárói Bányász Atlétikai Klubnak 1.300.000 Ft,

4. A Tokodaltárói Polgárőr Egyesületnek 300.000 Ft,

5. A Magyar Vöröskereszt Komárom Esztergom Vármegyei Szervezetének 300.000 Ft.

6. Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek 100.000 Ft.

Pazgyera Nikolett önkormányzati képviselő, a fel nem vett tiszteletdíjának terhére 100.000 Ft átcsoportosítását kérte, mellyel a Tokodaltárói Gárdonyis Gyermekekért Alapítványt támogatja.

Sebők István önkormányzati képviselő, a fel nem vett tiszteletdíjának terhére 50.000 Ft átcsoportosítását kérte, mellyel a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért civil szervezetet támogatja.

2. A Tokodaltárói Bányász Közösségi Színtér 2022. évi tevékenységéről szóló beszámoló és a 2023. évi rendezvénynaptár módosítása

A Képviselő-testület elfogadta a Bányász Közösségi Színtér 2022. évi tevékenységéről szóló beszámolót, illetve a rendezvénynaptár módosítását. Az Önkormányzat a február hónapra tervezett jótékonysági bál időpontját március 25. napjára módosította.

3. A közterületek használatáról és tisztántartásáról

A Képviselő-testület előzetesen tárgyalta a közterületek használatáról és tisztántartásáról szóló rendeletet. A jogszabály módosítására, aktualizálására a februári ülésen még nem került sor, kizárólag a rendelet végrehajtásáról és a felülvizsgálandó paragrafusokról egyeztettük a képviselőkkel. A rendelet módosítására várhatóan a március 29-ei rendes ülésünkön kerül sor.

4. A közvilágítás korszerűsítéséhez szükséges tervek megrendelése

A villamos-energia árának emelkedése Önkormányzatunkat is érinti. Az ide évben a rendszerhasználati díj emelkedésével már most 300-400 ezer forinttal többet fizetünk havonta a közvilágításért, mint a tavalyi évben. 2024-től az áramdíj is jelentősen emelkedni fog, ezért gondolkodunk a közvilágítás korszerűsítésén, ledes lámpatestek felszerelésén. A beruházás megkezdéséhez terv szükséges, melynek elkészítését - három ajánlat bekérését követően - az Impeda Kft.-től (2500 Esztergom, Rákóczi tér 2-4.) rendeltük meg 876.000 Ft+Áfa összegért.

5. Az Óvoda „A épület” kiviteli terveinek elkészítése

Az Óvoda „A épület” (alsó épület) vizesblokkjának, tálaló konyhájának felújítása, tetőszerkezetének cseréje és az új tornaszoba építése a kiviteli tervek alapján kezdődhet el. A kiviteli terv alapján lehet megindítani a közbeszerzési eljárást és megvalósítani a kivitelezést. Három ajánlat bekérését követően a Képviselő-testület a legkedvezőbb ajánlatot adó (4.400.000 Ft+ÁFA) Bolla és Gregersen Kft-vel (2627 Zebegény, Táncsics Mihály utca 2.) köt szerződést a kiviteli tervek elkészítésére.

6. A Miksicen rekultivált hulladéklerakó monitoring- és gázkútjainak vizsgálata

A Képviselő-testület az idei évben is a Hydrosys Víz- és Környezetvédelmi Kft-vel (1095 Budapest, Mester utca 34.) köt szerződést a volt hulladéklerakó monitoring- és gázkútjainak vizsgálatára, valamint az értékelő jelentés elkészítésére, mindösszesen 2.039.000 Ft+Áfa összegért. Ezt az összeget Önkormányzatunk megelőlegezi, de a költségeken a lerakóba hulladékot szállító települések osztoznak.

7. Járda terveztetése a Bányász utcában (József Attila utcától az iskoláig)

A Képviselő-testület járda kialakítását tervezi a Bányász utcában – a József Attila utcától az iskola bejáratáig – ezért ajánlatot kért be tervek készítésére.  

A Képviselő-testület határozataival, rendeleteivel kapcsolatban részletes tájékoztatást a Polgármesteri Hivatalban tudunk nyújtani. A Képviselő-testület valamennyi döntését a www.tokodaltaro.hu oldalon az Önkormányzat/Rendeletek és Határozatok menüpont alatt olvashatják.

Petrik József

polgármester

Menü

kedvezmenyezetti infoblokk fekvo magyar rgb page 0001 

 

Vármegyejáró filmsorozat
Tokodaltáró
TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

 

Energetikai korszerűsítés Tokodaltárón

Részletekért kattintson az alábbi képre

Mi a teendő veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleset esetén?

kep honlapra

Go to top