×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Tájékoztatás a gépjárműadó változásával kapcsolatban

Tisztelt Ügyfeleink!

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat 2021. január 1. napjától a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vette át. A változás miatt a gépjármű-üzembentartóknak, tulajdonosoknak plusz teendőjük jelenleg nincs.

Év elején a NAV minden érintettnek határozatot küld a fizetendő adóról, az aktuális fizetési határidőkről és az új gépjárműadó-bevételi számláról (ezt az adózók korábban a helyi polgármesteri hivataloktól kapták meg). Az első részletet március 15-e helyett elég április 15-éig befizetni. 2022-től már csak azok kapnak értesítést a NAV-tól, akiknél valami változás történt, például nőtt a személygépkocsi életkora, és emiatt a gépjárműadó összege csökkent.

A változások nem befolyásolják a gépjárműadó alóli mentességeket. A 2020. december 31-én fennálló adómentességet és szüneteltetést az önkormányzatok adatszolgáltatása alapján a NAV hivatalból, automatikusan veszi figyelembe az adó kivetésénél.

A 2020. december 31-éig keletkezett, változott vagy megszűnt adókötelezettséggel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is az önkormányzati adóhatóságokhoz, a Tokodaltárói Polgármesteri Hivatalhoz (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 33/505-635/18-as mellék) lehet fordulni.

Tisztelettel: Tóth Gábor jegyző

nav2020

Menü

 

Magyar Falu Program

kezdo

ASP Pályázat

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

 

Energetikai korszerűsítés Tokodaltárón

Részletekért kattintson az alábbi képre

Go to top