×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Tájékoztató a 2020. február 26-ai testületi ülés  fontosabb döntéseiről

 

1. Egyebek napirendi ponton belül egyeztetett a Képviselő-testület az Illyés Gyula utca és az Iskola utca szilárd burkolattal történő ellátásának megvalósításáról. A 2020. évi költségvetésben szerepel előirányzat a két utca pormentesítésére. Az aszfaltozás mellett felmerült az útfelület térkővel történő borítása is. A Képviselő-testület a 2020. márciusi ülésén határozza meg azt a műszaki tartalmat, melyre árajánlatot kér be vállalkozóktól.

2. A Képviselő-testület elfogadta a civil szervezetek 2019. évi támogatásának felhasználásáról szóló beszámolót, valamint döntött a 2020. évben nyújtandó támogatásokról a következők szerint:
- Az Óvoda Alapítványa (Ép Testben Ép Lélek Alapítvány): 150.000 Ft
- Az Iskola Alapítványa (Gárdonyis Gyermekekért Alapítvány): 150.000 Ft
- Tokodaltárói Bányász Atlétikai Klub (Labdarúgó és Judo Szakosztály): 1.000.000 Ft
- Tokodaltárói Polgárőr Egyesület: 300.000 Ft
- Tokodi Önkéntes Tűzoltó Egyesület: 100.000 Ft

3. A Tokodaltárói Bányász Kórus 80.000 Ft támogatásban részesült. Az összeget Pazgyera Nikolett és Sebők István képviselők együtt ajánlották fel a tiszteletdíjukból. Pazgyera Nikolett és Sebők István képviselők az idei évben is lemondanak tiszteletdíjukról. A fel nem vett tiszteletdíj összegét az általuk meghatározott cél megvalósítására fordítja a Képviselő-testület.

4. A Képviselő-testület elfogadta a Bányász Kultúrotthon 2019. évi tevékenységéről szóló beszámolót és a 2020. évi Szolgáltatási Tervét.

5. A Képviselő-testület döntött az Óvoda nyári zárva tartási rendjéről és a Polgármesteri Hivatal igazgatási szünetéről is. Az Óvoda 2020. július 27-től 2020. augusztus 14-éig tart zárva a nyári karbantartási feladatok elvégzése miatt. A Polgármesteri Hivatal július 27-31., augusztus 17-19., valamint december 22-31. között tart zárva, az ügyeleti rendszer fenntartása mellett.

6. Önkormányzatunk Dorog Város Önkormányzatával köt feladat-ellátási szerződést a családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás feladat ellátására. Személyi változás nem történik. A tokodaltárói lakosok a megszokott helyen továbbra is Mauterer Mihályné, Erzsike segítő szakmai munkájára számíthatnak.

7. Önkormányzatunknak a miksici hulladéklerakó rekultivációja miatt a monitoring és gázkutak ellenőrzését kell elvégeznie. A Képviselő-testület idén is a HYDROSYS Víz-és Környezetvédelmi Kft.-t bízta meg a feladat elvégzésével, bruttó 2.113.280 Ft összegért. A feladatra Önkormányzatunk szerződik, de a költségekhez hozzájárulnak azok a települési önkormányzatok is, akik a lerakó felszámolása előtt hulladékot szállítottak a területre. Önkormányzatunk éves költsége a fenti vállalkozási díjból ~ 250.000 Ft.

8. Pazgyera Nikolett képviselő az éves tiszteletdíja terhére 80.000 Ft-ot ajánlott fel a településen megvalósuló faültetési kezdeményezéshez, valamint további 70.000 Ft összeget az Önkormányzat által, a „Teniszre” tervezett Családi Nap megszervezéséhez.


Tokodaltáró, 2020. február 28.

Petrik József
polgármester

 

Önkormányzati választás 2019

Energetikai korszerűsítés Tokodaltárón

Részletekért kattintson az alábbi képre

ASP Pályázat

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

 

Go to top