×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Korszerűbb polgármesteri hivatal és óvoda Tokodaltárón

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatásával uniós forrásból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a közeljövőben a megye több mint 80 településén valósulhatnak meg fejlesztések: intézmények újulnak meg, épületenergetikai korszerűsítésekre kerül sor, iparterületek kerülnek kialakításra, turisztikai látogatóközpontok nyílnak meg, de számos településen az egészségügyi és szociális alapellátás területén is fejlesztésekre számíthat a lakosság.

A megyei önkormányzat támogató döntésének köszönhetően Tokodaltárón is energetikai korszerűsítésekre kerülhet sor: a Polgármesteri Hivatal és az Óvoda épületét is modernizálják. Mindkét épület 36 éves, energetikailag elavult, fenntartási költségeik jelenleg igen magasak, amit főként a hőszigetelés, a nyílászárók nem megfelelő minősége, az elavult gépészeti és világítástechnikai megoldások okoznak. A beruházás során a felsoroltak cseréjére, korszerű fűtési rendszer kiépítésére, a világítási rendszer korszerűsítésére, és napelemes rendszer beüzemelésére kerül sor. A projekt mintegy 150 millió forintból valósul meg.

„A területi elvet figyelembe véve a tervezett illetve az előkészítés alatt álló fejlesztések a megye egész területét lefedik. Kiemelten fontosnak tartom ugyanis a kistelepülések, a községek támogatását. Nagy öröm, hogy a megyei önkormányzat közreműködésével valóban az álmaik valósulhatnak meg” – mondta Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke a megítélt TOP-os támogatásokkal kapcsolatban. Hozzátette, Tokodaltáró pályázatával együtt eddig 113 projektről született döntés 16,5 mrd Ft értékben, amely már biztosan a megyében élők életszínvonalának és munkakörülményeinek javítására fordítható.

A munka nem áll meg: az első körös pályázatok közül még 10 támogatási kérelemről döntenek a következő hónapban. Támogatásuk esetén hasonló fejlesztésekre kerül sor.

Március 31-ével megjelentek a 2017. évi TOP-os pályázatok is. A kiírások révén több mint 8,1 milliárd Ft támogatás juthat még a településeknek. Inkubátorházak fejlesztésére, leromlott városi területek rehabilitációjára, helyi identitás és kohézió erősítésére, valamint újabb turisztikai, közlekedési, vízrendezési és energetikai projektekre nyújthatnak pályázatokat az önkormányzatok és egyéb, a kiírásokban szereplő szervezetek.

Kézzel fogható eredmények

„A TOP-os pályázatoknak köszönhetően Magyarország kormánya lehetővé tette, hogy az országos, pozitív gazdasági változásokkal párhuzamosan az egyes településeken is jelentős, az ott élőket szolgáló változások történjenek. A fenti beruházások az egyik első kézzelfogható eredményei ennek a törekvésnek, bízom benne, hogy a jövőben további, a helyi közösségeket erősítő pályázati források nyílnak meg a megyebeli községek előtt. Tokodaltáró országgyűlési képviselőjeként magam is azon dolgozom, hogy itt és a szűkebb térségben a jövőben is számos további fejlesztés valósulhasson meg” – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője.  

ASP pályázat

Országgyűlési választás

Energetikai korszerűsítés Tokodaltárón

Részletekért kattintson az alábbi képre

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

 

Go to top