×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Adó tájékoztató

Tisztelt Tokodaltárói Lakosok!

Tisztelt Adózók!

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 55/B. §-a szerint a jegyző, mint „önkormányzati adóhatóság helyi adó és gépjárműadó vonatkozásában a százezer – magánszemélyek esetében az ötvenezer – forintot elérő, 90 napon keresztül folyamatosan fennálló adótartozással rendelkező adózó nevét (elnevezését), lakóhelyét, székhelyét, telephelyét, adóazonosító számát és az adótartozás összegét a helyben szokásos módon közzéteheti.”

Tájékoztatom a lakosságot, hogy élve a törvényben biztosított lehetőséggel, – a jogszabályok adta végrehajtási cselekmények foganatosítása mellett – 2017. április 15. napjától minden hónapban frissítve az önkormányzat honlapján közzéteszem a jelentősebb adótartozással rendelkező adózók nevét, címét és az adótartozás összegét. A fenti jogszabály szerinti adótartozással rendelkező adózók neve, címe és az adótartozás összege folyamatosan megtalálható lesz a honlapon, remélve azt, hogy ezáltal javulni fog az adófizetési morál a településen. A lista egy összegben tartalmazni fogja egy-egy adózó helyi adó és/vagy gépjárműadó tartozását. Az adózónként kimutatott hátralék nem tartalmazza a tartozás után felszámított késedelmi pótlékot, bírságot, valamint az egyéb címen fennálló tartozásokat.

Az adóhatóság a folyamatosan frissülő listából törli azt a hátralékost, aki az adótartozását befizeti és azt az adóhatóságnak igazolja, vagy a befizetése az adószámlára megérkezik.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét.

Tokodaltáró, 2017. február 16.

Tóth Gábor s.k.

jegyző

ASP pályázat

Országgyűlési választás

Energetikai korszerűsítés Tokodaltárón

Részletekért kattintson az alábbi képre

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

 

Go to top