×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Országos Meteorológiai Szolgálat Időjárás-előrejelző és Veszélyjelző Osztály

Időjárásunkat eleinte ciklonális mező alakítja. Elsősorban az időszak első felében számíthatunk többfelé, több alkalommal záporra, zivatarra, a jelenlegi számítások szerint a legtöbb csapadék a hétvégén valószínű. Tartós, nagy területre kiterjedő összefüggő csapadékzónának kisebb az esélye, de egy-egy intenzívebb zivatarban rövid idő alatt akár 20-35 mm is lehullhat. A jövő hét első napjaiban kevesebb lesz a zápor, zivatar mind előfordulásában, mind a mennyiségében, ekkor már a lokális nagy csapadéknak is kisebb az esélye: 

A június 2. 00 UTC és június 8. 00 UTC közötti összegzett csapadékot (az ECMWF modell alapján) a következő ábra mutatja:

A környező területek időjárásáról hasonló mondható el. A Kárpát-medence keleti részén is a jövő hét elején csökken a csapadékhajlam, addig záporra, zivatarra számíthatunk, lokálisan magasabb értékekkel. A Duna felső szakaszán, a bajor és osztrák területeken viszont a jövő hét első felében további csapadék várható, ott a jövő hét második felében valószínű a csökkenés mind mennyiségében, mind az előfordulásában. Addig lokálisan, illetve az orografikus területeken számíthatunk jelentősebb csapadékra. A június 2. 00 UTC és június 8. 00 UTC közötti összegzett csapadékot (az ECMWF modell alapján) a következő ábra mutatja:

Budapest, 2016. június. 2.

Időjárás-előrejelző és Veszélyjelző Osztály

Menü

 

Mi a teendő veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleset esetén?

kep honlapra

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

 

Energetikai korszerűsítés Tokodaltárón

Részletekért kattintson az alábbi képre

Go to top